2010. április 24., szombat

Kiruccanás

Az egészség főbb része az egészséges táplálkozás mellett a szabad természetben való elfoglaltságok. ezt a blog bejegyzést a mostani hétvégén való időjárás inspirálta. próbálok összeállítani egy sorrendet a kinti tevékenységek között...
1. ha van udvarotok a házatokkal együtt, akkor ez az első, ami a legjobb. légy kint egész nap! ha beleuntál a labdázásba, ültess virágokat, kertészkedj! ha ebbe is beleuntál, csak spontán találj ki valamit ami megvalósítható a kertben! nekünk szerencsére van kertünk, és én sem tervezem meg mikor kimegyek, hogy ezt és ezt fogom csinálni, csak "rögtönzök" ami jön! azért ezt választottam az első helyre, mert egész nap kint lehetsz a természetben, és ott van egy köpésre a lakásotok. mert ha kirándulsz akkor nem ugorhatsz be a házba egy kis innivalóért, vagy ilyenek. szóval ez nagyon szuper! ajánlat: tervezd el, hogy minden hétvégén, mikor olyan az idő, és a szabadidőd is megengedi, legyél kint egész nap a kertetekben! vasárnap, miután tanultál, utána is irány a kert, ha nincs más elfoglaltságod! :) vigyél ki valami kis gyümölcsöt, hogy tényleg meglegyen a 100% egészségnap!
2. kirándulás. ez az udvarban kintlevés kisebb testvére. ezt is lehet a nap nagyobb részében csinálni, de el kell indulni időben haza, hogy ne legyen késő mire hazaérsz. persze ha nincs udvarotok a házatokkal/lakásotokkal együtt, akkor nektek ez az 1. legjobb! az már a te dolgod, hogy eldöntsd az irányt, és a helyszínt! ha elmész a Gaja völgybe, vagy a Mártába, akárhova, akkor is jó, mert minden kirándulóhelyen ugyan olyan hasznos a levegő feladata. ha már ezt a pontot választod, akkor ne úgy kirándulj, hogy 10 percre kiülsz az erdőben egy dombra, hanem úgy végezd el, hogy tessék túrázni! több kilométereket gyalogolni, max. 10-20 percre megállni! és ne feledd, a kiránduláson sem hanyagolható el a táplálkozás! ha már elmész elemózsiával kirándulni, akkor az étel nehogy chips, colával legyen, hanem gyümölcs, szendvics, és 100%-os gyümölcslevek! ha elmész túrázni, tényleg több kilométerekre, és chips-el, és édesítőszeres innivalókkal állsz neki, akkor az olyan, mintha nem történt volna semmi. viszont ha egészséges étellel, itallal vágsz neki a gyalogtúrának, akkor nagyon is sokat számít! ez persze nem csak gyalog, hanem akár biciklivel is megtehető!
3. séta a városban. akinek nincs udvara, ez a 2. legjobb kiruccanási mód. ezt azért írtam a 3., egyben utolsó helyre, mert a városban már több a szennyezettség. autók kipufogógázai, stb... de ez is valami! ha az inspirál, hogy nézhetsz csini ruhákat, kirakatokat, vagy esetleg ehetsz fagyit, az is oké!! csak mozdulj már! persze mondhatnám, hogy mindenhol ugyan olyan a levegő, de ez esetben nem így vélekedem. a városban a levegő szépségébe belerondítanak az autók, motorok, teherautók! a kipufogógázukkal! persze ez sem annyira káros, főleg ha olyan városrészt választasz, ahol ez kicsit ritkábban fordul elő.
+3. ez a 3. pont azoknak, akiknek az elsőben nem volt udvaruk. partizás. általában a buli este szokott lenni és zárt helyen. én nem teljesen erre gondolok. amire én gondolok nevezzük inkább rendezvénynek! ez nappal egészen estéig folyik, és szabadtéren! én ezeknek a hangulatát is nagyon szeretem, mivel a sok ember, kirakodós házikók, stb... ez is jó hatással van a szervezetre, ha ilyen helyre elmész, ugyanis a levegő ott is ugyan olyan mint bárhol. ha persze egy nyugodt, csendes helyen van megrendezve. és nem mész egyből a gumicukros bódéhoz felvásárolni az egész készletet!
ennyi lenne az a 3 tipp, hogy mit csinálj ilyen madárcsiripelős, napsütéses, gyönyörű időben! jobb esetben neked ebből 4, valakinek csak 3 választási lehetőséget írtam le, de az is bőven elég, hogy kiválassz egyet, és meg is csináld! hajrá! és mozdulj már! ;)
xxx, Kata!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése